back to top
6.2 C
Uzhhorod
П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

Операція в Ужгороді: лікарі зберегли руку закарпатцю після серйозної травми

У Закарпатську обласну клінічну лікарню імені Андрія Новака доставили 54-річного мешканця Хустського району, який отримав серйозну травму лівого передпліччя під час роботи з болгаркою. Про це повідомили на офіційній сторінці медичного закладу.

Спочатку потерпілого госпіталізували в травматологічне відділення Хустської районної лікарні, де йому надали первинну допомогу, включно з хірургічною обробкою рани.

Як пояснив судинний хірург Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А.Новака Федір Горленко, місцеві лікарі звернулися до них через складність травми, яка потребувала втручання вузькопрофільного спеціаліста. У таких випадках час є вирішальним фактором: чим швидше надана допомога, тим більше шансів зберегти кінцівку.

«Після проведення обстеження пацієнта одразу відправили в операційну. Ми виконали пластику ліктьової та променевої артерії, а також ліктьового нерва. Обидві артерії передпліччя були повністю розсічені, тому ми з’єднали їх та відновили кровообіг і цілісність м’язів», – пояснив лікар.

Операцію провели судинний хірург Федір Горленко разом із лікарем-інтерном Миколою Дячуком, анестезіологічне забезпечення надав Василь Шерегій.

Пацієнт подякував медичному персоналу за професіоналізм та врятовану руку, зазначивши, що почувається добре.

Останні новини
Схожі новини