back to top
6.2 C
Uzhhorod
П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

Комісії завершили свою роботу, і тепер Ужгородська дитяча залізниця перебуватиме під опікою парку “Під замком”

Після передачі Ужгородської дитячої залізниці у власність громади Ужгорода, управлінням та утриманням об’єкта займатиметься комунальне підприємство «Парк культури та відпочинку «Під замком».

 

Зараз триває процес реєстрації права власності на майно дитячої вузькоколійки за Ужгородською міською територіальною громадою, як повідомили в Ужгородській міській раді у відповідь на інформаційний запит.

 

Кабінет міністрів 15 вересня 2023 року передав Ужгородську дитячу залізницю у власність Ужгорода. 10 листопада 2023 року виконавчий комітет Ужгородської міської ради прийняв рішення № 594 про створення комісій з приймання-передачі рухомого та нерухомого майна, що належить до комплексу «Ужгородська дитяча залізниця».

 

28 березня цього року сесія міськради затвердила акти приймання-передачі майна та ухвалила рішення про передачу комплексу об’єктів соціальної інфраструктури «Ужгородська дитяча залізниця» в господарське відання комунальному підприємству «Парк культури та відпочинку «Під замком».

 

“Станом на 28.03.2024 комісіями проведені всі необхідні заходи щодо безоплатного прийняття до комунальної власності комплексу об’єктів соціальної інфраструктури «Ужгородська дитяча залізниця». Наразі департамент міської інфраструктури здійснює заходи щодо реєстрації права власності на зазначене майно за Ужгородською міською територіальною громадою та подальшої передачі цього об’єкта в господарське відання комунальному підприємству «Парк культури та відпочинку «Під замком», – йдеться у відповіді на інформаційний запит.

 

Питання фінансування, утримання, охорони та функціонування Ужгородської дитячої залізниці надалі займатиметься Парк «Під замком». Чітких термінів запуску Ужгородської дитячої залізниці у відповідь на запит не назвали.

 

Ужгородська дитяча залізниця призупинила роботу у 2020 році через збитковість. У 2021 році залізниця відновила роботу лише на літній період, після чого керівництво Ужгорода висловило готовність взяти об’єкт на баланс міста. 31 травня 2022 року сесія Ужгородської міської ради ухвалила рішення № 759, погодивши прийняття Ужгородської дитячої залізниці у комунальну власність шляхом безоплатного відчуження.

Останні новини
Схожі новини