back to top
6.2 C
Uzhhorod
П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

Майданчик для вигулу і тренування собак облаштовують в Ужгороді

Облаштування відповідної локації планують завершити до кінця жовтня.

Майданчик для вигулу та дресирування собак вирішили обладнати після відповідних звернень від господарів песиків, розповів директор Боздоського парку Євген Молнар.

Планування території розробляли, вивчаючи досвід інших міст, де такі локації вже діють, як от Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, а також під час консультацій із представниками кінологічної спілки Закарпаття.

Під облаштування майданчика відвели ділянку площею 625 м2, яка буде розділена навпіл і обгороджена парканом. Одна частина майданчика буде призначена для вигулу і забавок песиків, на іншій встановлять конструкції одля дресирування і тренування собак.

«Господарі з песиками заходитимуть у спеціальний вольєр, зніматимуть намордники зі своїх собачок і запускатимуть їх уже безпосередньо на територію. Людина за бажання також може заходити з песиком, або просто посидіти на лавиці, поки улюбленець грається. На іншій частині локації професійні кінологи зможуть займатися дресируванням собак. Обидві частини будуть розділені й відгороджені одна від одної, аби ніхто нікому не заважав», – сказав Євген Молнар.

На локації встановлять лавиці, сміттєві урни та змонтують дитячий майданчик, також вона освітлюватиметься у темний час доби. Доступ до об’єкта буде вільний для всіх охочих, однак з умовою дотримання напрацьованих правил поведінки та поводження із собаками.

«Як мінімум, йдеться про обовязковість прибирання господарів за своїми улюбленцями. Основна задача – привчити суспільство і власників собак, що необхідно не лише любити своїх песиків, але й вміти нести за них відповідальність, доглядати за ними», – сказав Євген Молнар.

Наразі на обєкті завершують встановлення паркану, після чого триватиме процес подальшого облаштування майданчика. Завершити роботи та відкрити його для відвідування у парку розраховують до кінця жовтня.

Останні новини
Схожі новини