back to top
6.2 C
Uzhhorod
П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

За затриману в Ужгороді на схемі з “ухилянтами” ректорку Несух внесли 1,2 млн грн застави, за проректора Селменського і причетного військовослужбовця – по 908 тис.

За наявною нформацією  у правоохоронних органах, за Людмилу Несух внесли 1 млн 200 тис.  грн застави, ще по 908 тис. 400 грн внесли за експроректора та причетного до схеми військовослужбовця.

Як раніше повідомлялось, в Ужгороді ректорка ВНЗ “Східно-європейський слов’янський університет” Л.Несух разом з тодішнім проректором С.Селменським та працівником ВСП організували схему фіктивного навчання військовозобов’язаних чоловіків. Зарахування на бакалаврат, магістратуру чи аспірантуру з відстрочкою від мобілізації коштував “ухилянтам” близько 1500 тис. євро з особи.

Під час обшуків у ректорки Людмили Несух та її спільників знайшли 4,5 млн грн готівкою в національній та іноземній валютах. Також знайдено чорнові записи з даними учасників корупційної схеми, мобільні телефони та іншу техніку.

Ректорці та проректору, а також їхньому спільнику з військової служби правопорядку слідчі СБУ повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період) Кримінального кодексу України.

Їм було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

За скоєне зловмисникам загрожує до 8 років ув’язнення.

Після викриття СБУ, місцева комісія Ужгородського РТЦК та СП скасувала раніше надані відстрочки від призову 225 “ухилянтам”, які скористалися корупційною “студентською схемою”.

ДОВІДКА

ВНЗ “Східно-європейський слов’янський університет” був створений у серпні 2012 року на базі реорганізованої Закарпатської філії Київського славістичного університету (2000-2012 рр.). Ректором вузу є кандидатка історичних наук Людмила Несух. На бакалавраті університету навчаються майбутні фінансисти, психологи, філологи та менеджери.

Останні новини
Схожі новини