back to top
6.2 C
Uzhhorod
П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

В Ужгороді продають домашню хурму: від 120 гривень за кілограм

В Ужгороді на ринках завжди можна купити багато свіжих смачних домашніх овочів та фруктів. з’явилися і перші продавці із закарпаатською хурмою.

Сезон закарпатської хурми вже розпочався. Продає жінка з Доманинців. Журналісти вирішили придбати. Хурма невеликих розмірів, але смачна і дуже солодка. А ще – вона дуже корисна!

Продавчиня просить за кілограм 150 гривень, трохи поторгувавшись, віддає за 120 гривень.

На п’яному базарі в обласному центрі, кілограм хурми можна купити за 110 гривень.

Як повідомляють нам читачі, у Виноградові хурму можна купити за 100 гривень/кілограм.

Плоди хурми допомагають подолати проблеми шлунково-кишкового тракту. При діареї 6 стиглих плодів потрібно розрізати на частини та залити 3 склянками окропу, накрити кришкою та витримати півгодини. Остудити та приймати по 1 склянці кожні 2-4 години.

Вона служить профілактикою від онкології, захворювань легень та утворення каменів у нирках. Має сечогінну та тонізуючу дію, рекомендується при нервових розладах, поганому настрої. Зміцнює зір і не дає організму старіти раніше. Говорять, що любителі хурми часто стають довгожителями.

Хурма, з’їдена на сніданок, підвищує розумову працездатність. Її рекомендують тим, хто бореться із зайвою вагою – незважаючи на солодкий смак, хурма містить мало калорій.

Черешки від плодів хурми застосовують при нічному та віковому нетриманні сечі. 1 ст. ложку подрібнених плодових черешків хурми залити 1 склянкою окропу, варити 10 хвилин, настоювати годину під кришкою. Приймати по 1/3 склянки двічі на день..

Останні новини
Схожі новини