back to top
3 C
Uzhhorod
Четвер, 17 Жовтня, 2024

В Ужгороді помер довгожитель Микола Деревляник, якому за тиждень мало виповнитися 107 років

У понеділок, 14 жовтня, відійшов у вічність Микола Деревляник — відомий ужгородець, якому через кілька днів, 22 жовтня, мало виповнитися 107 років. Про це повідомили його родичі.

Микола Деревляник помер вдома, у колі своїх близьких. Дружина довгожителя давно пішла з життя. У нього залишилася донька Любомира, внук Степан і правнук Андрій. Рідні згадують Миколу як людину, яка любила природу, гори й Бога, була постійним відвідувачем римо-католицької церкви, а також щиро цінувала сімейні свята, жартувала і завжди була привітною.

Народився Микола 22 жовтня 1917 року в угорському місті Кобо. Мав трьох сестер і двох братів. Він прожив під п’ятьма державами і під час Другої світової війни служив телеграфістом, оволодівши азбукою Морзе. Після війни працював у сфері зв’язку — спершу в Хусті, а потім, із 1952 року, в Ужгороді, де обіймав посаду головного касира центрального відділення міської пошти. Пошта стала справою його життя, і за чесну працю він отримав понад 70 нагород. Навіть після виходу на пенсію продовжував працювати, передаючи свій досвід молодим.

У 101 рік Микола Деревляник ще активно брав участь у виборах. Він також входив до трійки найстаріших людей Закарпаття.

Останні новини
Схожі новини