back to top
7.5 C
Uzhhorod
Вівторок, 22 Жовтня, 2024

В Ужгороді відбувся захід «Жива книга: відверті історії турботи про дітей

Власним досвідом і викликами у вихованні дітей ділилися патронатні вихователі, прийомні родини та сім’ї ДБСТ.  Про це інформує Закарпатська ОВА.

На Закарпатті від початку року функціонують 4 патронатні сім’ї, ще 2 проходять спеціальне навчання. Зараз професійний догляд, виховання та реабілітацію дітям, які тимчасово не можуть проживати у власних родинах, у регіоні надають 6 патронатних вихователів разом із помічниками.

Під час заходу опікуни, патронатні вихователі, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу розповіли власні історії, про те, як підготуватися до такої відповідальної ролі, як долати труднощі під час адаптації дітей, як облаштувати побут, розподілити обов’язки у сім’ях та організовувати спільне дозвілля.

Ішлося і про важливість розвитку сімейних форм виховання, зокрема патронату над дитиною, що дозволяє їй виховуватися в родині та не потрапити до інтернатного закладу. Чимало уваги приділили викликам, які на різних етапах постають перед тими, хто хоче подарувати дитині свою любов і родинне тепло.

Захід за підтримки Закарпатської ОВА провели в межах проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», який спільно втілюють Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Партнерство «Кожній дитині», Міністерство соціальної політики України, Національна соціальна сервісна служба України, Координаційний центр з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу та Австрійської агенції розвитку.

blankblankblankblankblank

Останні новини
Схожі новини