back to top
11.4 C
Uzhhorod
Вівторок, 22 Жовтня, 2024

В ужгородській багатоповерхівці на вулиці Заньковецької встановили новий ліфт

Ця подія стала важливою для мешканців будинку, зокрема для мам із дітьми, людей похилого віку, які через несправність старого ліфта тривалий час відчували значні труднощі.

Загальна вартість робіт із реконструкції ліфта – 2 мільйони 376,5 тис. грн, з яких понад 1 мільйон 901,2 тис. грн – кошти з бюджету міста, 475,3 тис. грн – співфінансування мешканців. Було проведено торги, визначено переможця. Реконструкцію, у ході якої встановили новий ліфт українського виробництва, проводило ПП «САНЛІФТ».

Перевірити стан техніки перед введенням в експлуатацію сьогодні приїхали міський голова Богдан Андріїв, депутат Ужгородської міськради Віталій Глагола, який ініціював вирішення цього питання, директор КП «Ужгородліфт» Сергій Сорока, який обслуговуватиме ліфт, директор департаменту міської інфраструктури міськради Віталій Гільтайчук.

171 квартирний 9-поверховий будинок малосімейного типу – 1979 року побудови, був відомчим, відносився до тресту «Закарпатбуд». Ще за час обслуговування будинку приватним акціонерним товариством «Житлово-побутове підприємство» тресту «Закарпатбуд» обладнання ліфта повністю було викрадено невстановленими особами, з тих пір – а це понад 26 років – ліфт не працював.

Згодом у будинку було створено ОСББ «Єдині», мешканці звернулися у міську раду із проханням про надання допомоги із капремонту ліфта. Запланували виконання робіт у 2022 році, однак у звʼязку із військовою агресією росії та розвʼязанням війни кошти на капремонт житлових будинків у 2022 році не виділялися.

Після внесення змін в Постанову КМУ у 2023-2024 роках стало можливим фінансування видатків в умовах воєнного стану на виконання робіт з капітального ремонту та реконструкції ліфтів. Тож цьогоріч за міською Програмою капітального ремонту житлового фонду провели реконструкцію ліфта.

blankblank

Пресслужба Ужгородської міської ради

Останні новини
Схожі новини